AUTOJEN DETAILING JA KERAAMISET PINNOITUKSET

KOHTUUHINTAISTEN KÄYTTÖAUTOJEN KÄSITTELYT

VALITSE NÄMÄ KÄSITTELYT PERUSAUTOON

Ulkopinnat
Maalipinta: IGL Quartz
Lasit: IGL Window
Vanteet: IGL Wheel
Ajovalot: IGL Headlight

Sisustan pinnat
Kangas- tai Alcantara: IGL Fabric
Nahka/keinonahka: IGL Leather
Muoviosat: IGL Trim

Ihmisten ja tavaroiden liikuttaminen. Edulliset uudet tai käytetyt autot. Peruskäyttöön hankittuun autoon fiksuin valinta on perussuojaukset.

Maalipinnalle kevyt kiillotus pohjatöiksi ja esimerkiksi IGL Quartz hoitamaan pitkäkestoista suojausta 24-36kk. Maalipinnan edullisempi keraaminen pinnoituskäsittely säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Autoa ei tarvitse vahata, se säilyy siistimpänä tuona aikana ja vältytään turhalta auton arvonalenemiselta, kun ulkoisesti auto säilyy siistimpänä kuin muut samanmalliset. Autoasi tullaan vertaamaan muihin viimeistään siinä vaiheessa, kun se siirtyy vaihtoon tai myyntiin ja sen vaihtoarvoa määritellään.

Muita suositeltavia käsittelyitä:
IGL Window lasipinnoite luo turvallisuutta, kun näkyvyys huonolla kelillä säilyy hyvänä. Ehkäisee myös nykyaikaisten pehmeiden tuulilasien naarmuuntumista, kun pyyhkijöiden käyttätarve vähenee.

Sisustan muovi, tekstiili, nahka, keinonahka ym. pintojen suojaaminen on suositeltavaa. Likaa hylkivät suojapinnoitteet ehkäisevät pintojen ennenaikaista kulumista ja helpottavat puhtaana pysymistä. Kaukaa viisas pitää kaikki pinnat suojattuna. Tuskin sinäkään ostaisit autoa jossa on rikkinäinen kuskinpenkki, jos vaihtoehtona on kymmenen vastaavaa ehjällä penkillä noin samalla hintaa?

PREMIUMAUTOJEN KÄSITTELYT

VALITSE NÄMÄ KÄSITTELYT PERUSAUTOON

Ulkopinnat
Maalipinnalle IGL Quartz+ tai IGL Kenzo (vähintään IGL Quartz)
Lasit: IGL Window
Vanteet: IGL Wheel tai IGL Eclipse
Ajovalot: IGL Headlight

Sisustan pinnat
Kangas- tai Alcantara: IGL Fabric
Nahka/keinonahka: IGL Leather
Muoviosat: IGL Trim

 

Tietyn laatu- ja varustelutason sekä hintapisteen ylittyessä, perusautoista siirrytään premiumautoihin. Premium autoon kannattaa harkita premium käsittelyitä.

Maalipinnan suojaamiseen ei näissä autoissa kannata enää vahoja edes harkita, vaan vähintään kannattaa tehdä IGL Quartz tai vastaava pinnoitekäsittely. Fiksumpaa olisi valita premiumautoihin IGL Quartz+ tai jopa IGL Kenzo pinnoite. Maalipinnat ovat vuosi vuodelta ohuempia myös premiumautoissa. Lisäksi usein pinnassa on useampikerrokseninen helmiäisväri, mikä tarkoittaa, että auton maalipintaa ei voida korjata montaa kertaa kiillottamalla, vaan liian naarmuiseen kuntoon vaativan pinnan korjaaminen tarkoittaa maalaamista. Yhden paneelin maalaaminen tarkoittaa myös aina pientä sävyeroa alkuperäiseen verrattuna ja kustantaakin satoja euroja per paneeli.

Myös sisäpintojen kaikki pinnat kannattaa suojata. Kaikki mikä hidastaa kulumista, pienentää riskiä suurilta kustannuksilta. Tiedätkö esimerkiksi mitä kuskin penkin verhoilujen korjaaminen sinun autoosi kustantaisi?

Kannattaa myös tarkistaa autosi vanteiden markkina-arvo. Vanteille löytyy pinnoitteiksi IGL Wheel edullisempana vaihtoehtona, mutta kalliimpiin ehdottomasti IGL Eclipse!

URHEILUAUTOT / ARVOKKAAT AUTOT / KLASSIKKOAUTOT

VALITSE NÄMÄ KÄSITTELYT ERIKOISAUTOIHIN

Ulkopinnat
Maalipinnalle IGL Kenzo (tai IGL Quartz+)
Lasit: IGL Window
Vanteet: IGL Eclipse
Jarrusatulat: IGL Eclipse
Ajovalot: IGL Headlight

Sisustan pinnat
Kangas- tai Alcantara: IGL Fabric
Nahka/keinonahka: IGL Leather
Muoviosat: IGL Trim

 

Näiden autojen kohdalla ei kannata säästellä. Kunnon käsittelyllä vanhan auton maalipinta saadaan palautettua alkuperäistäkin parempaan loistoon. Uusien ja uudehkojen autojen kohdalla taas ehkäistään arvon aleneminen, kun suojaukset laitetaan kuntoon mahdollisimman pian. Koskaan ei ole myöhäistä, mutta kun on aikaisin liikkeellä, säästää käsittelyn pohjatöihin kulunia työtunteja ja näin ollen myös rahaa.

Jos sinulla on mielessä jonkin vanhemman klassikkoauton käsittely, kannattaa olla yhteydessä mieluiten kuukausia ennen projektin toivottua ajankohtaa. Kun auto käydään yhdessä läpi, voidaan tarvittaessa aikatauluttaa mahdolliset maalaustarpeet, verhoilujen korjaus ja muut toimenpiteet ennen detailing-viimeistelyä ja suojapinnoitteita.

unohda vahat. valitse keraaminen pinnoite!

 

Autojen maalipinnat ovat nykyään ohuita ja heikkoja. Ilman kunnollista suojaa ei kulu montakaan vuotta kun kiveniskut, harjapesut tai huonot käsinpesumenetelmät, tiesuola, UV-valo ja lämpötilan vaihtelut saavat maalipinnan huonoon kuntoon ja ehtii kertyä satojen eurojen korjausoperaatioita joko kiillotustyön muodossa, tai vielä enemmän rahanmenoa, jos tarvitsee varata aikaa maalaamoon. Esimerkiksi pelkkä puskurin maalaus maksaa väristä ja koosta riippuen alkaen 350€.

Siksi jokaiseen autoon paras lisävaruste on mahdollisimman hyvä suojauskäsittely maalipinnalle. Hinta/laatu-suhteelta parasta vastinetta rahoille saa keraamisella pinnoitteella.

Eri pinnoitevalmistajia löytyy nykään paljon, ja monilta merkeiltä löytyy hyviä pinnoitteita. Lähetä kyläsi käsittelypaikkoihin tarjouspyynnöt sisään ja perehdy pienellä vaivalla pinnoitteiden maailmaan. Ammattitaitoinen tekijä osaa selittää miksi ne ovat fiksu valinta ja laskea kanssasi kokonaiskustannukset pitkällä aikavälillä.

Mitä aiemmin auton käyttöönotosta pinnoite tehdään, sen vähemmän menee aikaa ja euroja pohjatöihin. Pinnoitus on kuitenkin mahdollista ja järkevää tehdä museoikäisiinkin autoihin. Mitä huonommassa kunnossa maalipinta on, sen suurempi wau-fiilis käsittelyn jälkeen.

suojaa myös sisäpinnat

Tiedätkö paljonko maksaa esimerkiksi autosi kuskinpenkin verhoilun korjaus tai uusiminen? Kysäiseppäs merkkiliikkeestä tai lähimmältä verhoilujen korjaajalta. Ennakoimalla voit välttyä isoilta kulueriltä. Siinä vaiheessa kun vahinko on jo tapahtunut, on myöhäistä. Vaikka päättäisit olla teettämättä kallista korjausoperaatiota, vastaava hinta lähtee autosi jälleenmyyntiarvosta.
 
Mitä pintoja sisustasta voi suojata? Kangaspinnoille on oma pinnoite. Samoin nahka- ja keinonahkaverhoiluille. Sisustan muoviosiin löytyy myös pinnoite. Oikeastaan kaikki materiaalit auton sisällä lattiasta kattoon voidaan ja kannattaakin suojata.
Suojauskäsittelyt helpottavat puhtaanapysymistä ja puhdistamista, ehkäisevät värjäytymiä, ehkäisevät pintojen rikkoutumista ja pitävät pinnat siistin ja arvokkaan näköisenä.
 
Alla olevat kuvat ovat asikkaan Audista, johon tehtiin suojakäsittelyt kaikille pinnoille.

HUOM! Tiedustele pakettitarjouksia. Jos samaan autoon haluat useamman suojauskäsittelyn siustaan samalla kun teetät maalipinnan käsittelyn, teen mielelläni pakettitarjouksen, sillä samaan autoon tehtävät käsittelyt helpottavat paljon töiden aikatauluttamista.

otahan yhteyttä
0413187850

Lekatie 8b 14, 67800 Kokkola

© Huippuhöyry Oy / Joni Sikkilä 2021