museoautot kuntoon Kokkolan seudulla

Museoautojen ehostus on oma maailmansa.

Ulkoisesti autot erosivat hurjasti nykyisistä. Muodot ovat erilaisia. Vuosien varrella käytetyt maalit ovat muuttuneet, ja vanhempien autojen naarmujen poistossa ja kiillon palauttamisessa tulee menetelmät sopeuttaa tähänkin. Käytössä oli myös erilaisia muovilaatuja, kromia, puuta, kangastyyppejä katoissa jne. Ja todennäköisesti jossain vaiheessa autolle on jotain käsittelyä  vuosien varrella tehty. Kiillottaminen saattaa sen vuoksi vaatia erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta.

Toinen haaste museoautojen ehostuksissa on sisustan suunnalla. Ajan hammas on armoton, ja vaikka autolla ei olisi ajettu suuria kilometrejä, pikku hiljaa auringon paahde, lämpötilavaihtelut, UV-valo, hankaus, epäpuhtaudet ja muut rasitteet ovat hapristaneet, heikentäneet ja saaneet eri materiaalit värjäytymään, nuhjuuntumaan tai muuten pliisun näköisiksi.

Vaikka autoa olisi viime vuosikymmenet käytetty ulkoilemassa vain kesäisin, ei mikään pyyhi pois ajan saatossa kertynyttä hoitotarvetta.

Oikeaoppiset menetelmät. Tarkoin valitut hellävaraiset puhdistus- ja hoitoaineet eri materiaaleille. Ja valtavan paljon kärsivällisyyttä. Tällä reseptillä voi saada vanhankin auton palautettua lähes nuoruutensa päiviin.